A Veszprém Lions Club karácsonyi ajándéka gyerekeknek

Két veszprémi általános iskola – a Kossuth és a Báthory – 15-15 tanulója részesült különleges mikulási–karácsonyi ajándékban kedden a Veszprém Lions Club jóvoltából.

Leitold László, a Veszprém Lions Club elnöke arról beszélt, hogy hagyományosan rendezvényeken szoktak jótékonykodni, ám a járvány miatt effélékből sokkal kevesebb volt, mint a korábbi években.

Egyik tagtársuk hívta fel a figyelmet arra, hogy a távoktatásban részesülő gyermekek nem mindegyikének van otthon számítógépe, illetve a nagycsaládosoknál sokszor két-három diáknak kell osztoznia az egyetlen otthoni gépen. A javaslat meghallgatásra talált, s a Lions Club harminc asztali számítógép (monitor, egér, hangszórók, kábelek) elosztása mellett döntött. A két intézmény igazgatójának – Nagyné Czaun Marianna (Kossuth) és Barták Péterné (Báthory) – a feladata pedig az volt, hogy felkutassák azokat a gyerekeket, ahol a család is, s az igény is nagy. Ilyen pedig mindig akad.

„Ne csak tanulásra, hanem ismeretszerzésre is használjátok ezeket a gépeket” – mondta a gyerekeknek Leitold László, aki Horváth György titkárral adta át az iskolásoknak a mikulási-karácsonyi ajándékot. Mindezt megtetézték azzal, hogy az igazgatónők is kaptak egy-egy tabletet, azzal a „feltétellel”, hogy a jegyeket feljebb kell kerekíteni…

A Lions Club saját forrásból vásárolta meg az eszközöket, állami és egyéb forrást nem vettek igénybe.

A járványügyi szabályok betartása melletti átadáson a Veszprémi Tankerületi Központ és a Ring-Autó Kft. is képviseltette magát.

Zatkalik András


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba